Marleen en Janneke op zoek naar ijs, bergen en chocolade..
Hola amigos!
Laten we beginnen waar we geeindigd zijn; Ushuaia. Vanuit ons kamertje hadden we uitzicht op de haven waar schepen naar Antartica vertrokken en waar grote zeilschepen aanmeerden, o.a. een uit Nederland. De eerste dag (18 maart)trokken we gelijk onze stoute bergschoenen aan om een'kleine' wandeling te maken naar de gletsjer Glaciar Martial. Op de weg naar boven zagen we taxibusjes met zwaaiende mensen langskomen en natuurlijk moesten wij daar hard om lachen, want wie gaat er nu naar boven met de bus? Wij natuurlijk niet, maar later kwamen we er achter dat de route naar de gletsjer toch best ver was. We kondennog een stoeltjesliftje nemen, maar dat hebben we niet gedaan. Het was af en toe best pittig met een hongerklopje hier en daar, maar nadat we deze hadden weggewerkt konden we alles aan. Het uitzicht over Ushuaia, de bergen en het Beaglekanaalwas prachtig. De gletsjer klein, maar voor een eerste wandeling was het erg mooi! Op de terugweg naar beneden waren we toch wel een beetje jaloers op de dik ingepakte mensen die we tijdens de weg naar boven uitgelachen hadden. Wie draagt er nu een muts en handschoenen? Wij liepen bijna in ons t-shirt omdat we het zo warm hadden, maar bij een afdaling kun je ze blijkbaar toch goed gebruiken.
De volgende dag gingen we naar het nationaal park 'Tierra del Fuego' en daar gaan we nu heel spectaculair over vertellen. Het was PRACHTIG weer! De bergen weerspiegelden in het water, de lucht had allerlei verschillende kleuren blauw, het water was helder en misschien nog wel blauwer dan de lucht. We zagen schitterende vogels, grandioze vissen, wilde paarden en roofvogels van ongeveer een halve meter.. In een woord: GE-WEL-DIG! Later hierover meer...
De zondag hierna was gepland als rustdag, maar werd een enerverend dagje. Jannekes fototoestel is in het hostel gestolen en een bezoekje aan het politiebureau was dus noodzakelijk. We werden netjes ontvangen en in een hokje met een politieagent gezet, daar werktede agentde aangifte verder uit. Ondertussen kwamen allerlei politieagenten even om het hoekje kijken, want twee dames uit Holland: SENSATIE!! Toen de agent zei: 'Most important question ...', dachten wij dat hij naar de verdachte zou vragen (schoonmaakster!), maar hij kwam met'Are you single or married?'. Je bent een Argentijnse man of je bent het niet!
Gelijk maar een nieuw toestel gekocht zodat we niet alleen met spectaculaire verhalenkomen :).
Op 21 maart kwamen we na een busreis van 21uur durende reis aan in El Calafate. Tijdens deze reis moesten we weer de Chileens-Argentijnse grens passeren, wat dit keer erg snel ging. Ook moesten we een klein stukje op een pont, waar Commersonsdolfijnen ons kwamen vergezellen. De eerste dag hebben we flamingo's gespot die op ongeveer 3 km afstand stonden, dus we moesten maar geloven dat die roze stipjes echt flamingo's waren. Spectaculairder was de volgende dag: de Perito Moreno gletsjer! Deze gletsjer is 30km lang en 5 km breed. Jah, het drong bij ons ook pas na enkele seconden door dat 30 km de afstand tussen Den Ham en Hengelo is!! Echt ENORM, ENORM mooi! De gletsjer steekt 40 tot 60 meter boven het water uit en er vallen steeds stukken ijs in het water wat een donderend geluid geeft, alsof het onweert. Het ijs is echt knalblauw en het lijkt op kristal zoals dat bij sommige mensen in de glazen vitrinekaststaat (Je weet wel, die ze dagelijks met een plumeau schoonmaken). Alleen de gletser is dan echt heeel mooi! Check de foto's!
Dezelfde avond vertrokken we naar El Chalten, HET hikersparadijs. Hier is namelijk een park 'Los Glaciares' met verschillende gletsjers en enorm hoge bergen. Zoals jullie wel weten doen wij niets anders dan de Lemelerberg bewandelen, maar dat is een molshoop vergeleken met de bergen hier. De eerste dagen was het bewolkt, maar tijdens onze dagtochten konden wewel genieten van de vallei en de uitzichten. De laatste dag was het helder en hadden we vanuit ons hostel een mooi uitzicht op de Fitz Roy (onze Frits) en Cerro Torre, waar we naar toe zijn gewandeld. Vanuit El Chalten hebben we ook een icetrekking gemaakt over de gletsjer Viedma. Hier kregen we 'ijzertjes' onder en konden we lekker stappen in het ijs. Het was een schitterende dag met als hoogtepunt toch wel de Baileys-on-the-gletsjer-rocks die we midden op het ijs van de gidsen kregen!
Inmiddels Argentinie verlaten en ons tweede Zuid-Amerikaanse land ingegaan; Chili, Puerto Natales. We verblijven nu wederom in een leuk hostel gerund door twee Amerikaanse kerels. We zijn ons aan het voorbereiden op een heuse hike waarbij we moeten wildplassen en bospoepen (maar dat laatste weten we nog niet helemaal zeker). Volgende week maandag (tweede Paasdag) vertrekken we met een containerschip, speciaal voor onze backpacktas, van Puerto Natales naar Puerto Mont. We kijken er erg naar uit!
Als je je afvraagt, waar blijft de chocolade, dat is nu net het probleem. We zijn nog bezig met onze zoektocht echt lekkere chocola...Als het goed is moet Bariloche het walhalla zijn, dus daar is onze hoop op gevestigd! Verdergenieten we hier enorm en de tijd gaat snel, we zijn al een maand weg!We hebben er gelukkig nog vier te gaan!
Veel liefs van ons!
P.s. Voor wat extra foto's van pinguins, zeeleeuwen enandere Patagonische bijzonderheden,kijk even bij de foto's van de blog hiervoor!
Zoww zoww wat een verhaal zeg!! Ik kan me het een beeeeeeeetje indenken allemaal, dus SUPERrrr GAAF ladies egt!! En zo te horen zijn de kuitjes goed getraind.. Tja en tijdens backpacken hoort natuul'k een bezoekje aant Police office ook bij.. hebben julle al snel gefikst;)
machies veel besos uut ozo mooie pittoreske Utreggggg
JEZUS wat mooi :)
En door mij even een applaus voor Janneke die het geduld heeft om alle foto's op de site te zetten! ONGELOOFLIJK haha...!
Van ons applaus voor jullie 2. Wat een mooi verhaal en
ja Marleen ..........vooral die foto's.
We zijn erg jaloers, maar fijn dat jullie het met ons willen delen.
Op naar de volgende stories!!!
Hee Marleen en Janneke,
Wat een supermooie foto's!
Echt een ervaring zo'n reis, geniet ervan!
En heel misschien komen we elkaar nog tegen, maar dat moet dan wel heel toevallig zijn, maar wie weet...We verwachten over anderhalve maand op hetzelfde continent als jullie te zijn!
Groetjes uit Nieuw-Zeeland
Wat een super tijd beleven jullie daar! Leuk om jullie verhalen te lezen, al is het wel een beetje jaloers makend!
Heel veel plezier en geniet van al het moois wat jullie nog zullen gaan zien en beleven.
Groetjes Marlies uut Lemele.
p.s. niet zo denigrerend over Lemelerberg he! ; )
Ha Marleen&Janneke, Zit hier om acht uur 's morgens op school achter de pc. Heb jullie verhaal weer als eerste geopend en gelezen.....Mijn dag kan niet meer stuk !
Groeten !!
Hey Leeedies!! wauw .... wat een verhalen zeg!! errug mooi!! geniet nog van jullie reis!!
Liefs Barry en Jenneke
Ha Janneke en Marleen,
Wat is het heerlijk om jullie enthousiaste verhalen te lezen. En geweldig dat we zo een beetje mogen meegenieten van Gods geweldige schepping!!!
Fijn dat alles jullie zo goed afgaat.
Veel succes met al jullie verdere ondernemingen enne... wees zuinig op elkaar!!!
Liefs, Reiny
Nice! nice!
Hola Janneke y Marleen!
Qué tal?
wat maken jullie veel gave dingen mee zeg! en wat een mooie foto's!! het is echt heel leuk om te lezen hoe jullie alles aanpakken! en hebben jullie nog wat aan de spaanse lessen gehad?
Saludos Miranda (de clase de español)
Gossiemijne, ben bijna jaloers hoor. Dat wordt later elke keer een gevalletje van been there, done that, seen it! Leuk om te lezen hoor! Jullie maken het maar mooi mee! Vooral de foto's zijn harstikke mooi! Groet uut nam!
met extra t in hartstikke... jaja jullie zijn juffen... kiek wel uut... wil er nie voor een dombo afkomen...
Heej zussie en jannie! Wat een superleuke verhalen zeg, ben echt jaloers! xx Hermen
Hallo dames,
Hier een reactie vanuit de Voorstraat. Vandaag deze site van jou (Janneke) ouders gekregen. We kunnen jullie nu ook volgen,wat leuk en wat hebben jullie al veel gedaan en gezien. Mooie verhalen en prachtige foto's.
We blijven jullie verhalen lezen en de foto's bekijken.
Heel veel plezier op jullie reis.
Hartelijke groeten van Gerrit,Diny en Jorick
heho reizigers..
mooie verhalen en nice foto's, het laat niets aan de verbeelding over!!
tjoedels uit een regenachtig nham..
Hey Ladies!
Weer verhalen om ZWAAR jaloers op te worden.GAAAAFFF!! Jans, ik ben in alle drukte gewoon nog vergeten om je lieve mailtje aan de kids te laten lezen...Je raadt t al...DRUK,hahahaha...Ach na de Pasen houden we ook nog wel van je ;-)
Zondag....Eier-eetfestijn...Ik gok op 20 eieren voor Koentjuuuhhh we laten de stand nog wel ff weten.
Geniet van alles wat jullie doen!
Tot mailzzzz
Liefs Jos en een lkkr nat kusje van STIJE ;-)
he meiden, ik vond dit ook een van mijn mooiste plekjes in zuid amerka, vooral het geluid, van het afbreken van het ijs is al een belevenis. verder een mooi verslag. ik wacht op de volgende.
de groeten van jacob
Gaan jullie nu cho-co-la-de eieren zoeken???
VROLIJK Pasen!!!!!
Hallo dames,
We kunnen wel zien en lezen dat jullie volop genieten
Dat doen wij trouwens ook van jullie verhalen en foto's, dank je wel dat wij op deze manier met jullie "mee mogen reizen".
Groetjes van Gerrit, Tiny en Emiel
hee meiden, we hebben donderdag een surprise party voor joelle georganiseerd, was echt leuk! jammer dat jullie er niet waren, maar zo te lezen gebeurt er genoeg bij jullie! ik ben inmiddels verhuisd, dus als jullie terugkomen, woon ik midden in de stad! super veel plezier nog daar!
x
Vanuit Puerto Natales (Chili) wensen wij iedereen een heel fijn Pasen! Geniet van jullie lange weekend! Liefs ons.
mooie verhalen en foto's .nog een hele goeie reis verder.
gr. elisabeth(spaanse les)
terug van de Titanic??
Hola signoritas,
Mooie foto's zeg! Prachtig land! (Jan zegt: Ik mis alleen de foto's in die bikini's waar jullie het telkens over hadden!?)
Goede reis en geniet ervan.
Groetjes van de buren van de Voorstraat.
Hoi dames,
Eindelijk jullie website te pakken. Mooie foto's en leuke verhalen. Ik kan jullie nu ook volgen. Geniet ervan. Dit is je mooiste tijd. Dit kan niemand jullie meer afnemen.
Wees voorzichtig. Hasta la vista ladies!!!
En jaaaaaaaa hoorrrrr, daaaarrrrr is ze weerrrrrrrrrrrrr!!
Ver haaltjuh...verhaaltjuh...verhaaltjuh...
Fotoos...fotoos fotoos ;)
Kussie!!!
Hoi Dames
Marleen en Janneke vanuit Vroomshoop groeten wij jullie het is dapper wat jullie allemaal ondernemen, de verhalen horen wij wel een keer aan de Tonnendijk met de foto's
Groetjes Gerhard en Ria