janneke-marleen.reismee.nl

Buenos Aires... gezocht, voetmasseur!

Hola!!Que tal?!
Hier is alles helemaal prima! We lopen weer fris en fruitig rond door Buenos Aires. Afgelopen donderdag zag de vliegmaatschappij toch het licht en hebben ze onze tassen gebracht! FIJN FIJN!!Je had ons moeten zien.. net 2 kleine kinderen :)

De afgelopen dagen hebben we goed kennisgemaakt met THAbig city! De boekjes die we bij ons hebben en waarmee we natuurlijk al lezend over straat lopen vertellen ons dat je Buenos Aires nooit en te nimmer te voet kunt bekijken.. Nou die boekjes hebben gelijk! MEN! Inmiddels wel de metro ontdekt, maar ondertussen hebben we alkilometers lopendafgelegd in de stad. In het kader van ´nu we er toch zijn..´ willen we graag allerlei dingen ziendus lopen we graag een blokje verder. Wat ons opvalt in de stad is dat er bijna op elke hoek een standbeeld staat van één of ander belangrijk persoon.. Persoonlijk zijn we van mening dat ze voor ons wel een standbeeld mogen oprichten, zoveel meters hebben we gemaakt..

Terwijl gister half Den Ham stond te springen inDieka hebben wij van een cultureel avondje genoten. We zijn naar een tangoshow geweest en jawel we hebben nogook les gehad! Wij zijn hier ab-so-luut voor gemaakt :)! In een veels te grote groep moesten we in een zaaltje eerst maar eens rondjes lopen.. tango is immers een dans die bestaat uit lopen.. Dat lopen kunnen we al heel goed hebben we de laatste dagen bewezen, maar nu moesten we gepassioneerd lopen.. lees, tijdens het stappen sleep je je voet over de grond en beweeg je je statig voort.. Naja als wij onze armen op onze rug deden en dweilorkest ´kleintje pils´ op de achtergrond zouden zetten dan konden we zo mee doen met de 5 km voor dames..drama! Statig en vol passie! Doe ons desalsa en de merengue maar.. Daar magje ten minste een beetje vrijbewegen.. Maar het goede nieuws is wel dat we de basispassen van de tangokunnen en ook nog eens een certificaathebben gekregen!! YES!!! Die kan mooi op onze CV :)!
Na de les genoten van een tango-show.. het zijnwel echte mannen hoor die dansers/ Argentijnen, charmeurs. Terwijl Marleen dat helemaal het einde vindt, moet Janneke er nog een beetje aan wennen, maar na een week acclimatiseren komt dat vast helemaal goed!

Van ons hostel in de wijk San Telmo zijn we inmiddels verhuisd naar een hostel in hartje centrum.. dus we hebben ook onze eerste trip MET tassen gehad! We zijnnu al aan het nadenken welke spullen we ergens kunnen achterlaten.. zwaar die dingen! En thuis maar denken of je alles wel hebt.. nou het antwoord is ´JA, dus!´, meer dan genoeg..

Morgen begint hier een Tango-festival en is het ook nog eens nationale vrouwendag.. dus eens kijken wat ze voor ons in petto hebben! Dinsdag stappen we op de trein naar Mar del Plata, een badplaats. Op naar de beach en lekker plonzen :)!

Ons volgende berichtje zal dus vanuit een zonovergoten Mar del Plata komen!

Hasta la vista, baby! Gegroet!

x Marleen en Janneke

Annemiek

Letten jullie tijdens dat festival wel op dat jullie niet de verkeerde baan nemen...

Gloes

Donders... Ik wacht jullie straks op met een roos in mn smoeltje.. Al moet ik daar nog lang op wachten! hihi.. Dames! Have fun..
Kus Gloes

Hanneke

Inmiddels heb je dus ook het kabeltje van de camera terug.. Ben benieuwd naar het rokje van Janneke:D
Zullen we het volgend weekendje dan maar workshop tango doen!
Have fun!

Joëlle

zow zowww.. zeg ik vraag jullie nu al te stoppen met het schrijven van deze verhalen. Julie maken me zo JEALous!!!! zit ik hier op school druk makend of ik het allemaal wel weer op tijd af rkijg dit blok!!
Meiden geniet dr van en kom ma met een mooie argentijn thuiss.. als je hem zat bent stuur em maar door;)!!!!

lieefsss....

Stefanie

Ik kom wel langs voor die massage hoor.. Nu al jaloers op die mooie verhalen, en dat terwijl jullie nu precies 1 weekje weg zijn!

Liesbeth

Hola chicas!

Wat leuk om te horen die verhalen. Nu al heel wat meegemaakt, terwijl jullie nog maar een weekje onderwerg zijn!
Zon, zee en strand terwijl hier vanochtend nog gewoon sneeuw lag! Echt niet te geloven, maargoed.

Heel veel plezier bij Mar del Plata! En de verhalen zal ik wel weer horen ;) :)

Besos y un abrazo fuerte de su hermana.

Niek

Janneke en dansen? Haha ik dacht dat je alleen de polonaise kon dansen. Nou groet'n uut Vjenne! ;)

Helen

Heej Dames,

Leuk om jullie verhalen te lezen, En kan me helemaal een voorstelling maken van jullie dans avontuur...
Leuk leuk!! :):):)

Liefs Helen

Rosalie

haha, nou voor mijn part krijgen jullie dat standbeeld !!
Marleen en Janneke veel plezier verder !!

groetjes Rosalie

Kleintje Pils

Meiden,

Namens alle mannen van pretband Kleintje Pils uit Sassenheim wensen wij jullie nog een goede reis en kom heelhuids weer terug.

Kleintje Pils

Lisette

Hoii Schatjes!
Ik vind een cursus beeldhouwen ook wel wat voor komend weekend! Zal ik een heus beeld van jullie maken!
En Marleen je weet toch wie je moet benaderen voor voetmasages! :)

Veel plezier nog!

Marleen

Hee Janneke en Marleen,
Heel veel plezier en succes op jullie reis door Zuid Amerika. Geniet ervan!!
Groetjes Marleen

Jorike

ik lees vol jaloezie jullie berichtjes! dus lekker dansen daar! hoop dat jullie lekker weer hebben gehad op het strand. marleen, heb je weer een beetje aan je wintersport kleurtje kunnen werken ;)

D klas

Hoi juf Janneke,

Wij van de D klas willen een interactief spelletje doen (de klas ligt nu al dubbel bij spelletje!) Wij laten twee zinnen per persoon achter en JIJ moet kijken van wie die zinnen zijn. Oke? Succes.

1) Ik ben inderdaad 16 maart jarig (volgende week dinsdag) :)

2) Je moet niet omgaan met zwervers. Ga daar maar niet eten.

3) Als je terug komt ben ik bijna van mijn mopperen af. Als je de tango gaat doen hoop ik wel dat je het goed doet.

4) Het gaat hier ook nog wel klef.

5) Zijn daar ook nog trekkers? Heb je al verkering?

6) Ben je al verbrand? Hoe warm is het daar?

7) We moeten nog wel aan de meester wennen, maar komt wel goed. Als je terug op school komt ga je dan wel voor ons de tango doen?

8) Is het een beetje rustig daar zonder ons?

9) Is het wel leuk om met allemaal vreemde mannen op de kamer te liggen in de hostels? Het gaat hier nog wel een beetje klef.

Groetjes D klas: Jorn, Jelmer, Niels, Nick, Rino, Myrthe, Robbin, Dwane en Jermaine en meneer Ryklof

Paul

Hey Buddy

Ik meld me vast aan voor een basiscursus Tango als je terug bent. Ervaring genoeg na 5 maand lijkt met toch? Of ga je nog meer ondernemen? Veel plezier verder, en geniet van die plons in de zee ;-)! groet'n Paul

Arnaud

Hello Marleen (en Janneke)!!

Leuk hoor jullie verhalen:D
heel veel plezier daar, maar dat gaat vast lukken aan de verhalen te lezen;-)

groetjes Arnaud (de Smithoek)

Han

Hallo daar!
Al lekker een kleurtje gekregen in Mar del Plata?
Ben benieuwd naar de volgende verhalen.
Veel plezier en geniet ze!

Groeten Han

Frans

Leuk Janneke! Tango. Hier is het 5 cent goedkoper, de benzine dan bij de Tango. Heb je Maradona al gezien? Of hij jou?
Denk je verder nog wel eens aan ons, snik?
Groeten,

Gerjan

Alles goed daar?
al mooie bruin geworden door de zon? kon mooi bruin weer want dan hebben we een mooie bruine juf voor de klas.
nog veel succes met de reis
en ik ben wel benieuwd wat de volgende reisverhalen zijn

Groetjes, Gerjan

Benny

Nou .... komt er nog wat van ......... 't is al T I E N dagen geleden dat jullie je laatste verhaaltje schreven!! ;)

Annemiek

Verhaaltjuh...verhaaltjuh...verhaaltjuh!!!!!
Foootoooo's...fooottooo's...foootoooo's!!

kussieee!!

Frans

Wat fantastisch allemaal dames. I'm just a jealous guy. Hebben ze daar overigens ook cluster-4 pinguins?
groeten,
Fransn

frieda mazenier

hallo meiden

Zo te lezen hebben jullie het erg naar jullie zin.
Genieten jullie er maar lekker van.

Op naar het volgende avontuur.

groetjesssssssssssssss